De laatste maand van het jaar 2018

De laatste maand van het jaar 2018 is alreeds begonnen. In deze winterse maand trekken veel Heeren zich terug in hun kastelen en worden hun haarden ontstoken. Waarbij wij naar buiten kijken om toe te zien hoe ook de natuur de winterjas aantrekt en ons grokkig aanstaart en ons het vervallen blad toewerpt. Daar waar de kou buiten overheerst wordt de warmte in de kastelen aangewakkerd met sfeer en gezelligheid. Waar de winter drukkend kan zijn voor het innerlijk van een Heer, laat de gezelligheid de lichaamssappen weer doen borrelen waardoor de grote denkbeelden van een Heer weer openbarsten.

De Heeren der Heerendispuut Bommel hebben zich mogen verrijken met een kersverse Senior Heer van Stand. Deze Heer heeft de splendide koerslijn van het Heer van Stand Schap op een meesterlijke wijze mogen begaan, waarbij het uitspelen van de studententijd een onontgonnen dimensie opgedaan heeft. Voor deze nieuwbakken Senior Heer van Stand, ligt een mooie route die leidt naar wijsheid en een florissante manier van leven, als u begrijpt wat ik bedoel.

Op maandag drie december jongstleden hebben de Heeren tijd gevonden voor de tweede borrel op kasteel Borneostein. Deze borrel heeft plaatsgevonden met de Bredase damesjaarclub Fidelia. Nadat de dames afgereisd waren richting  het schone Tilburg werden deze op gepaste wijze ontvangen op ons wonderfraaie kasteel. Joost heeft voorafgaand aan deze borrel de nodige voorbereidingen getroffen om de dames en de Heeren van de fraaiste culinaire versnaperingen te voorzien. Joost heeft elegante hapjes weten te presenteren, waarbij meerdere smaken werden gecombineerd tot een goed lopend geheel. Al met al mogen wij terugkijken op een zeer heugelijke borrel waarbij het vermaak groots was.

adfa7bdd-4d67-4816-8b21-7cdb1f609bfb.JPG

Voordat wij, die zijn van Stand ons mogen overgeven aan de sfeervolle feesten zoals kerst en oud en nieuw, hebben wij nog twee activiteiten in het verschiet. Zo zal op vijftien december het afstudeerfeest van Heer van Stand Schuurman en van Heer van Stand van Gils plaatsvinden en als laatste Bommelevenement van dit jaar zal op negenentwintig december het afstudeerfeest van Senior Heer van Stand de Leeuw plaats vinden.

 

 

 

 

One thought on “De laatste maand van het jaar 2018

  • Leuk Heeren om zo af en toe eens wat leuks te lezen.
    Site ziet er sowieso goed uit!

    Met Bommeliaanse groet,

    SHvS Steegh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *